♥Forever Young♥

Tutorial : Cara Tukar Template Blogger / Blogspot
Friday, 30 December 2011 ? 0 Tomodachii ?
WOW! Neh laa 1st Tutorial yang saya buat . HEHE. Harap-harap menjadii laa ^^ So here saya nak ajar korang macamna nak tukar template blogger/blogspot.~

If blog korang dihoskan oleh Bloggermaka korang tidak laa berpuas hatii sangat dengan template blog percuma yang di beri, kan? Oleh itu, if korang nak blog korang nampak laen darii yang laen, korang kena ubah dulu template korang, okay?

BUT before that, korang kena download dulu templates yang korang suka ^^ Kat mana? 'KLIK SINI'. 
*kotang boleh carii templates korang kat website yang lain darii yang enna berikan,okay?*

So now korang follow step kat bawah neh okay? ^^

NOTA PENTING !! : Klik dekat button "Edit" pada widget, pastoe, korang save laa kandungan-kandungan widget korang toe, sebab lepas korang dah tukar widget, korang AKAN kehilangan separuh or kemungkinan semua kandungan widget-widget korang. So jangan lupa SAVE dulu !

*Klik gambar untuk lebih jelas*

1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML

P/S : Saya sarankan korang  DOWNLOAD FULL TEMPLATE DULU, OKAY? Kot-kot tak menjadii, habes! >.< Hehe.

2. Lepas toe, korang klik 'Choose File', then carii file yang korang dah download tadii toe. Kendian, korang klik 'Upload'.

3. Lepas korang dah upload, then ada laa keluar pertanyaan yang suruh korang 'DELETE WIDGET' / 'KEEP' , kan? Korang pilih 'DELETE WIDGET', okay? Sebab kalao korang nak Keep, widget korang automatically akan TER'DOUBLE laa jawapan nya . ^_^

Okay toe saja ! Now korang dah ada Blog dengan contents widget yang lama tapii dengan rupa yang baru ^^

Thanks for reading :)

Older Post . Newer Post

Hey there! I'm EnnaChabey Shahzriennah .
Known as 'EnnaChabey' here .
I'm NOT single. In other word, I'm TAKEN by him ⇨ Mr.R.Jin .
Not new, I used to have many accounts before . I'm random, sometimes .
I love my friends and family . They mean the world to life, and I will enjoy every second of it.
I'm not an out-going person, and pretty easy to have new friends .
I have a strong personality, it might take you years to bring me down .
I love to help people, and I'm a good listener, so if you ever needed to talk, I'm always but please, NO DRAMA!
I always be myself, and I won't change for anyone, love me, hate me! Boohoo, I couldn't careless!
I'll treat you the way you treat me . Easy , right ?
I've been through alot with people, and it has made me stronger .
I don't smoke now , and will never drink alcohol . It's suck . Atleast for what I thought .
Why would they drink that and get drunk ? What was the main purpose ?
To have fun ?? What's the use of playground . LOL jk .
Whatever floats your boat ♥
You might think I'm a conceited and proud person but NO it's cause you don't know me, so don't judge .
Try to be mean and I will give you my sweetest smile ever!
I can be one of your best girlfriend , only IF you treated me right .
I LOVE-DAMN-HELL-MUCH with cute stuff .
I have people whom inspired me and I adored ♥ They are :
★ Avril Lavigne
★ Orianthi
★ AmberOnFire
★ Hannah Beth
★ Audrey Kitching
★ Zee Avi
★ SHINee
★ Beast
★ Infinite
★ BigBang (DaeSung Oppa)

I'm the nicest person if you know me better , no joke .
But don't pretend it , cause you'll regret it later .
Hate me nor Love me , Im still gonna shine FYI .

If you're a hater first off all:
♥ Thanks, you make me hella famous .

♪Forever Young - One Direction♪